Tylösand och Pite Havsbad

Tylösand är Sveriges finaste och bästa strand enligt svenskarna. I en undersökning på uppdrag av Resia ligger den klassiska stranden i topp. Det klarblåa vattnet och den kritvita stranden för tankarna till en exotisk ö på andra sidan jordklotet, men faktum är att denna 7 kilometer långa strand finns strax utanför Halmstad. Många som kommer hit förälskas av den vackra miljön och den väl omhändertagna stranden. På sommaren finns ett stort utbud av restauranger och barer tillgängligt.

Pite Havsbad i Norrbotten är en annan favorit hos svenskarna. Den hamnar på plats fem i samma undersökning. Med sin kilometerlånga strand och långgrunda havskant är den ett perfekt utflyktsmål, framför allt för barnfamiljer. Denna strand har vid flertalet tillfällen kallats för Nordens Riviera, inte minst på 1950-talet då Pite Havsbad hade den högsta vattentemperaturen i Sverige flera år i rad. Här finns även många kaféer, restauranger och campingmöjligheter.

Andra vackra stränder

Tylösand och Pite Havsbad

Trouville på Sandhamn utanför Stockholm har både ett namn som klingar utländskt och sand vars färg för tankarna till Stilla Havets tropiska öar. Denna badvänliga strand finns på promenadavstånd från där du stiger av färjan när du ankommer till ön. Att promenera till stranden tar cirka 20 minuter och det finns självklart skyltar längs vägen. Denna vackra långsträckta strand ligger på den södra sidan av ön och passar perfekt för barnfamiljer.

Skrea strand i Falkenberg är ytterligare en pärla bland Sveriges stränder. Här hittar du höga sanddyner med finkornig sand samt den längsta badbryggan på västkusten. Den är hela 248 meter och passar perfekt både för lek och solande. Stranden är utmärkt för de som är intresserade av vattensporter, vilket gör att den påminner lite extra om den franska rivieran eller Genèvesjön. Aktiviteter pågår för fullt även på land, till exempel volleyboll och glassätning.

De södra delarna av Sverige bjuder på härliga långsträckta sandstränder. I Falsterbo och Skanör finns några av de mest välbesökta. Falsterbonäset omgärdas av cirka 40 kilometer vita sandstränder. Hit vallfärdar barnfamiljer, kompisgäng och par på sommaren. På vintern kommer många hit för att kitesurfa. Stränderna är långgrunda och sanden är ljus och finkornig. Runt hörnet finns Falsterbo golfklubb där man kan avnjuta en god lunch mellan baden. Ett riktigt paradis!