Simning i Stockholm

Simning är en perfekt motionsform för dig som vill träna hela kroppen med minimal skaderisk. Att simma sliter inte alls på leder och muskler på samma sätt som till exempel löpning. Särskilt under vintertid kan det vara väldigt skönt att bege sig in i en varm simhall. Befinner du dig i närheten av Stockholm finns ett stort utbud av simhallar att välja mellan. I denna artikel tar vi upp några av de bästa.

Simning i Stockholm

En lista över Stockholms bästa simhallar hade inte varit komplett utan Eriksdalsbadet. Det är Sveriges nationalarena för simidrott och har således rejält tilltagna bassänger med mängder av aktiviteter som motionssim, simskola och ett gym. Med jämna mellanrum hålls här också olika mästerskap i exempelvis simhopp, vattenpolo och simning, vilket gör att bassängerna vissa datum hålls avstängda för allmänheten. Var därför uppmärksam på hemsidan om du har tänkt besöka simhallen under just de dagarna.

Andra simhallar i Stockholm

I anslutning till Gymnastik och Idrottshögskolan på Norra Djurgården ligger GIH-simhallen. Den stängdes 2016 för renovering och har under hösten 2019 öppnats igen. Besökare kan alltså se fram emot fräscha bassänger och övriga lokaler. Viss verksamhet drar dock inte igång förrän i början av 2020. Värt att tänka på är att banorna för snabbsim tas bort när annan verksamhet hålls i 25-metersbassängen, så kolla upp bassängschemat för just den dagen du har planerat in ett besök.

Simning i Stockholm

För dig som trivs i lite mindre bassänger finns också alternativ. På Kungsholmen ligger Kronobergsbadet, vilket har sex banor tillgängliga för motionssim. Till skillnad från de tidigare nämnda simhallarna finns här dock inget gym, men bastu finns i både herr- och damomklädningsrummen. En annan favorit är Åkeshovs simhall, vilken efter en omfattande renovering öppnade igen i början av 2018. Här finns fyra bassänger, varav två på 25 meter, samt ett gym.

Om simhallar inte alls lockar dig kanske du gläds av att höra att Stockholm har ett antal utomhusbassänger också. Dessa kanske lämpar sig mer för bad än simning, men är ändå värdiga alternativ. De är öppna under sommaren och medan en del av dem, som Eriksdalsbadet och Kampementsbadet, har entréavgift, är andra gratis att tillträda. Hägerstensbadet är en av dem. Sammanfattningsvis kan konstateras att det finns mängder av möjligheter till simning i Stockholm. Vilken är din favorit?