Känner du till de här ovanliga vattensporterna?

Idag finns det massor av spännande sporter att testa på. När du har tröttnat på fotboll, segling och golf – varför inte testa någonting nytt? Känner du till exempel till SNUBA och zorbing? Det finns en pågående trend att allt fler vill ha ett avbrott från de många timmar stillasittande som är vanliga inslag i våra liv idag. Att testa på en ny sport eller aktivitet är en ultimat syssla för att skapa spänning i vardagen.

Den första vattensporten som vi ska titta lite närmare på är SUP yoga. SUP står för ”stand up paddleboard” och det känner du kanske till sedan tidigare som en sport där du står på en surfbräda och paddlar dig framåt med en paddel. Förlängningen av detta är SUP yoga där du istället utövar diverse yogapositioner som exempelvis nedåtgående hunden, plankan och huvudstående på brädan ute i vattnet och utmanar din balans.

Känner du till de här ovanliga vattensporterna?

Testa på nya spännande vattensporter

En annan spännande och ovanlig vattensport är zorbing på vatten. Då släpps du in i en uppblåsbar flytande boll som gör att du får uppleva den häftiga imaginära känslan av att gå på vatten. I bollen fajtas du med dina medspelare utan att någon kommer till skada mer än att ni sannolikt faller omkull inne i era respektive bollar. Aktiviteten finns även i en landversion och har även kallats för ett mänskligt hamsterhjul.

Nästa vattenrelaterade sport som du kanske inte har testat på än är undervattenshockey. Sporten påminner om hockey, men matchen utspelar sig i 2-3 meter djupa bassänger och går helt enkelt ut på att du ska skjuta den blytunga pucken i motståndarlagets målskena. Som utrustning har du mössa, badkläder, klubba, mask, snorkel och simfenor. Sporten spelas över hela världen och växer ständigt i popularitet. Det arrangeras även internationella turneringar i undervattenshockey.

Har du hört talas om SNUBA? Det är en blandning mellan traditionell snorkling och så kallad scuba diving. Du behöver inte så avancerad utrustning som vid vanlig dykning, men kan ändå komma ner betydligt djupare än när du snorklar. Du andas via en regulator som är placerad och flyter på vattenytan. En annan bra sak med SNUBA är att du inte behöver något certifikat för att komma igång. Du har dock med dig en guide under aktiviteten.